Poutnictví a jeho zapojení do cestovního ruchu na území Moravy a Slezska - Křetínská, Tereza; Malcová, Zuzana, 1954-; Skopová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Posláním práce je stručné popsání historie i současných projevů české religiozity a poutnictví a jejich vzájemné historické propojenosti. Práce dále vystihuje, jak je poutnictví aplikováno na oblast cestovního ruchu v podobě poutního turismu na území Moravy a Slezska. Pro účely této práce stanovená hypotéza o současné stále menší provázanosti církevní religiozity a poutnictví je na základě elektronického dotazníkového šetření -- jakožto zvolené metody sociologického výzkumu -- i finálně potvrzena. Práce je završena případovou studií pojednávající o ekonomické situaci neziskové organizace spravující poutní místo -- Svatý Hostýn.
Vedoucí práce: Zuzana Malcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses