Tvorba a analýza portfolia cenných papírů - Sekerák, Milan; Čech, Tomáš; Langer, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato práce se zabývá tvorbou portfolia. Popisuje, jak pomocí statistického modelu, s využitím historických dat nebo expertních odhadů, správně určit potencionální výnos a riziko portfolia. Následně dle Markowitzovy teorie portfolia vybrat efektivní množinu portfolií. V druhé části práce jsou tyto metody otestovány a vyhodnoceny na datech z Burzy cenných papírů v Praze.
Vedoucí práce: Tomáš Čech
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses