Sjednání pojištění po internetu - Kolář, Martin; Ducháčková, Eva, 1958-; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tématem této bakalářské práce je sjednáním pojištění na internetovém pojistném trhu. Začátek práce rozebírá přednosti a nevýhody internetu jako média pro sjednávání pojistných smluv. Následující část je zaměřena na analýzu současné situace českého pojistného trhu na internetu, kde je přihlédnuto k rozvrstvení jednotlivých skupin produktů, zastoupení pojišťoven a specifikům při sjednání pojištění. Celý postup sjednání pojištění je rozebrán v další části, která zobrazuje jednotlivé kroky vedoucí k uzavření pojistné smlouvy. Ve čtvrté části je rozebráno právní hledisko uzavírání pojistných smluv formou obchodu na dálku. Závěrem práce je shrnut současný stav českého pojistného trhu na internetu, specifika sjednávání pojistných smluv, návrhy ke zlepšení a prognózy do budoucnosti.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses