Analýza státních dluhopisů ČR - Janča, Pavel; Radová, Jarmila; Baran, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tématem této bakalářské práce jsou státní dluhopisy České republiky. První části je uvedená charakteristika dluhopisu, legislativní úprava, výpočet ceny a výpočet výnosu do doby splatnosti (YTM). Druhá část se věnuje státnímu dluhu, jeho měření, struktuře a vývoji v čase a ratingovému hodnocení. Třetí část je zaměřena na Střednědobé a dlouhodobé dluhopisy tzv. SDD a popisuje jejich emisi a obchodování s nimi. Ve čtvrté části představuji spořící státní dluhopisy a porovnávám mezi sebou pilotní, jarní a vánoční emisi. Jedním z cílů práce je porovnat SSD a SDD hlavně z hlediska výnosnosti a tomu je věnována poslední část práce.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses