Rozpočet EU a nová finanční perspektiva - Piskač, David (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá rozpočtem Evropské unie a novou finanční perspektivou na období 2014--2020. V první části práce je popsán vývoj příjmů a výdajů rozpočtu a jednotlivé výdajové politiky EU. Druhá část se zaměřuje na vývoj víceletých finančních rámců EU od roku 1988, a také poskytuje jejich srovnání zejména s novou finanční perspektivou. V této práci jsou analyzovány hlavně vybrané dokumenty a publikace Evropské komise zabývající se rozpočtem EU, jakož i některé právní předpisy EU upravující náležitosti rozpočtu.