Diskriminace na trhu práce v České republice a ve Velké Británii - Štěpánková, Anna; Macáková, Libuše, 1955-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Problematika diskriminace na trhu práce je velmi diskutovaným tématem. O jejím rozsahu a konkrétních diskriminačních faktorech a ukazatelích ale již takové povědomí není. V teoretické části této práci vysvětluji nerovnost mezi muži a ženami na trhu práce pomocí ekonomických a sociologických modelů. Konkrétní čísla, potvrzující tyto teorie, jsou zjišťována pomocí diskriminačních indikátorů jako je ekonomická aktivita žen a mužů, rozdíl mezd žen a mužů a procentuální zastoupení žen v manažerských pozicích. Všechny tyto ukazatele jsou porovnávány v podmínkách České republiky, Velké Británie a průměru Evropské Unie. Za cíl práce jsem si vytyčila zjistit skutečná data a informace o problematice diskriminace a ověřit teorii, že Velká Británie je v řešení otázek genderové nerovnosti dál než Česká republika.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses