Analýza místních poplatků vybraných obcí v letech 2008-2012 - Vybíral, Martin; Maaytová, Alena; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem bakalářské práce je analýza místních poplatků ve vybraných obcích v posledních pěti letech. Teoretická část se zabývá veřejnou rozpočtovou soustavou jako celkem a následně strukturou rozpočtu obecního, včetně popisu jednotlivých typů příjmů a výdajů. Praktická část je zaměřena na analýzu místních poplatků v konkrétních obcích. Každý poplatek je zvlášť analyzován a ve všech případech jsou uvedeny zákonné limity, které jsou obce při určování podmínek nuceny dodržet. Obcemi stanovené podmínky výběru poplatku, stejně jako výše příjmů z něho plynoucích, jsou dále mezi jednotlivými obcemi vzájemně komparovány.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses