Finančná analýza spoločnosti Geus okna, a. s. - Kirsch, Tomáš; Škerlíková, Tatiana; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cieľom bakalárskej práce je podrobná finančná analýza spoločnosti Geus okna, a. s. a analýza jej postavenia medzi dvoma konkurentmi z trhu výrobcov okien a dverí za obdobie rokov 2007-2011. Okrem iného uvádza aj podrobný opis metodických predpokladov, praktické výpočty finančných ukazovateľov a bohatý komentár, zrozumiteľne vysvetľujúci príčiny zmien týchto ukazovateľov. Špecifikom práce je zostavenie lineárneho regresného modelu a následný odhad parametrov u všetkých analyzovaných spoločností, vďaka ktorým som bol schopný rozdeliť celkové náklady na fixné a variabilné, analyzovať bod zvratu týchto spoločností a využiť ho k budúcemu riadeniu zisku. Finančnou analýzou som dospel k záveru, že hoci spoločnosť Geus okna, a. s., dosahuje skôr podpriemerné výsledky vo vzťahu k porovnávaným spoločnostiam, nie je to kvôli jej zlému finančnému zdraviu, ale kvôli nadpriemernému finančnému zdraviu porovnávaných spoločností. Do budúcnosti má spoločnosť Geus okna, a. s., predpoklady naďalej pravidelne dosahovať výnosy nad hranicou bodu zvratu, vďaka priebežnému obnovovaniu svojho majetku a očakávanému zlepšeniu situácie na trhu okien a dverí.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses