Jak se liší poptávka po návštěvnosti aquaparku mezi návštěvníky s permanentkami a bez permanentek? - Hladišová, Lenka; Lahvička, Jiří, 1975-; Klesla, Arnošt; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem této práce je změřit, jak se liší poptávka po návštěvnosti aquaparku v Uherském Brodě v období od roku 2009 do konce roku 2012 mezi návštěvníky bez permanentek a s permanentkami. Nejvýznamnější rozdíl v poptávkách po aquaparku jsou o státních svátcích. Model ukázal, že státní svátek zvyšuje návštěvnost lidí bez permanentek o 92%, zatímco snižuje návštěvnost osob s permanentkami o 6,7%. Další významný vliv mají školní prázdniny, které zvyšují návštěvnost bez permanentek o 74% a snižují návštěvnost s permanentkami o 1,8%. Poptávky se liší pravděpodobně proto, že ve dnech volna místní obyvatelé, kteří vlastní permanentky, raději pojedou jinam, naopak pro turisty je to ideální příležitost k návštěvě aquaparku. Dalšími vlivy jsou den v týdnu, počasí, nebo zda je v provozu konkurenční aquapark.
Vedoucí práce: Jiří Lahvička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses