Intrapodnikání v českém prostředí - Mlčoch, Martin (2013)
Tato bakalářská práce zpracovává téma intrapodnikání. Za cíl si klade přiblížení pojmu intrapodnikání čtenáři, vysvětlení základních principů. Popisuje osobnost intrapodnikatele s podnikatelem a manažerem, uvádí základní prvky motivace a v souvislosti představuje termín inovace. Především porovnává přístup k intrapodnikání ve světě, v České republice i v konkrétní společnosti působící na našem trhu. Za tím účelem přejímá některé výzkumy provedené v USA. Dále využívá dotazníkové šetření CEAI -- Corporate entrepreneurship assessment instrument aplikované mezi zaměstnanci společnosti. Uvedené výsledky dále interpretuje a uvádí doporučení s možnými kroky pro zlepšení podpory intrapodnikání.