Možnosti a prínosy využitia firemných sociálnych sietí - Hromada, Matúš (2013)
Práca sa venuje jednak oblasti vnútropodnikovej komunikácii z pohľadu využívaných systémov a kanálov a jednak vnútropodnikovým sociálnym sieťam a možnosti využitia platformy IBM Connections pre zlepšenie vnútropodnikovej komunikácie. Cieľom práce je analyzovať stav vnútropodnikovej komunikácie spoločností pôsobiacich v Českej republike v oblasti poisťovníctva a bankovníctva a následne navrhnúť zlepšenie využitím platformy vnútropodnikovej sociálnej siete. Analýza je vykonaná dotazníkovým výskumom vo vybraných spoločnostiach. Výsledky analýz sú potom využité k navrhovanému riešeniu. Práca ukazuje stav vnútropodnikovej komunikácie - spokojnosť užívateľov so súčasnými kanálmi a systémami využívanými k vnútropodnikovej komunikácii. Ďalej prezentuje možnosti vnútropodnikových sociálnych sietí z teoretického a praktického hľadiska. Práca je rozdelená na tri hlavné časti: teoretické východiská sociálnych sietí a podnikového prostredia, analytickú časť vnútropodnikovej komunikácie vo vybraných podnikoch a návrh riešenia hlavných problémov vyplývajúcich z analýzy, s využitím platformy IBM Connections.