Postavení korporátních daní v daňovém mixu členských zemí EU - Fröhlichová, Magdalena (2013)
Cílem mé práce je analyzovat, jakou roli zastávají korporátní daně ve struktuře daňového mixu mezi členskými zeměmi Evropské unie. Zejména se zaměřuji na vývoj výnosů korporátních daní v období 1995 -- 2010 a snažím se zjistit případné příčiny tohoto trendu. Vývoj korporátních daní hodnotím jak z hlediska daňového mixu, tak i z pohledu podílu na HDP. Převážně pracuji s daty v publikacích vydaných Evropskou komisí - Taxation trends in the European Union 2012 a 2010 a Tax reforms in EU Member States 2012.