Postavení korporátních daní v daňovém mixu členských zemí EU - Fröhlichová, Magdalena; Láchová, Lenka, 1959-; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem mé práce je analyzovat, jakou roli zastávají korporátní daně ve struktuře daňového mixu mezi členskými zeměmi Evropské unie. Zejména se zaměřuji na vývoj výnosů korporátních daní v období 1995 -- 2010 a snažím se zjistit případné příčiny tohoto trendu. Vývoj korporátních daní hodnotím jak z hlediska daňového mixu, tak i z pohledu podílu na HDP. Převážně pracuji s daty v publikacích vydaných Evropskou komisí - Taxation trends in the European Union 2012 a 2010 a Tax reforms in EU Member States 2012.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses