Česká legislativa v oblasti památkové péče v mezinárodním srovnání na příkladu Anglie - Wachtlová, Dominika (2013)
Předmětem bakalářské práce "Česká legislativa v oblasti památkové péče v mezinárodním srovnání na příkladu Anglie" je rozbor systému památkové péče dvou evropských zemí, České republiky a Anglie. Cílem je systémy porovnat a analyzovat vybrané ukazatele památkové péče jednotlivých zemí. Práce je zaměřena na současnou podobu památkové péče- především pak na legislativní a institucionální rámec, který ji zabezpečuje. Poslední kapitola práce je věnována porovnání jednotlivých ukazatelů památkové péče v České republice a Anglii. Na základě této komparace jsou v závěru vyslovena doporučení pro českou památkovou péči.