Grafické zobrazení statistických dat v R - Marek, Petr; Bašta, Milan; Malá, Ivana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem práce je představit možnosti grafického zobrazení dat a ukázat implementaci těchto zobrazení v R. Grafická zobrazení jsou rozdělena dle počtu a charakteru proměnných. Jednotlivá zobrazení jsou popsána a je ukázán postup jejich tvorby. Zobrazení jsou porovnávána mezi sebou a je diskutován jejich přínos stejně tak jako výhody a nevýhody oproti ostatním. Je předvedena jejich implementace v R. Dále je rozvedena tvorba grafů v R obecně, včetně druhotného přizpůsobování a kombinování těchto grafů. Jsou prezentovány autorem vytvořené funkce umožňující tvorbu některých z méně tradičních grafů.
Vedoucí práce: Milan Bašta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses