Využití českých internetových vyhledávačů jako nástrojů propagace - Husák, Lukáš (2013)
Tato bakalářská práce má za cíl popsat, jakým způsobem internetové vyhledávače mohou pomoci s propagací firem. Teoretická část je věnována historii internetu a českým internetovým vyhledávačům. Dále práce zkoumá, jakým způsobem lidé s vyhledávači pracují. Následně se práce zaobírá reklamou z psychologického hlediska, popisuje, jaké prvky jsou součástí komunikace, a dále podává informace o dalších formách internetového marketingu. Závěr teoretické části je věnován sociodemografickým datům o uživatelích českého internetu a objemu proinvestovaných peněz v uplynulých letech. Praktická část je rozdělena na dvě poloviny. První polovina se zabývá výzkumem způsobu práce lidí v internetových vyhledávačích na základě písemného dotazování. Druhá část je zaměřena na případovou studii firmy, která ke své propagaci využívá placenou reklamu ve vyhledávači.