Ocenění podniku Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, s.r.o. - Prachař, Pavel (2013)
Tato diplomová práce je věnována ocenění podniku Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, s.r.o. K ocenění bylo použito několik oceňovacích metod, mezi které patří metoda diskontu cash flow (FCFE a FCFF) a metoda diskontu ekonomické přidané hodnoty (EVA). Celá práce se skládá ze dvou velkých celků. Prvním z nich je teoretická část, kde je možno se dočíst o všeobecných věcech okolo oceňování, jako co je to podnik, proč se oceňuje, jaké jsou kategorie hodnot atd. Druhý velký celek je věnován praktické části, kam spadá strategická analýza, a tvorba generátorů hodnoty (gh tržeb, gh ziskové marže, gh pracovního kapitálu, a gh dlouhodobého majetku). Z těchto čtyř generátorů hodnoty je vytvořen finanční plán společnosti pro roky 2012-2016. Tento finanční plán je použit, jako podklad k výslednému ocenění. Hodnota podniku Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, s.r.o. byla stanovena ke dni 30. dubna 2013 ve výši 24 483 mil. Kč.