Investice do nemovitostí - koupě a pronájem bytů - Kšíkal, Daniel (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku koupě a pronájmu bytů v Praze. Úvodní část práce je věnována především právním a daňovým aspektům koupě. Následuje praktická část zpracovaná na základě konzultací s odborníky z oboru a autorova vlastního zkoumání v rámci realitní činnosti. Její hlavní kapitola vychází z analýzy preferencí kupujících a zkoumá faktory ovlivňující hodnotu nemovitosti. Další kapitoly praktické části přibližují základní poznatky nutné pro proces koupě nemovitosti. Závěrečná kapitola praktické části řeší problematiku pronájmu bytů a končí uvedením příkladů výpočtu výnosnosti investic založených na skutečnosti. Cílem práce je podat ucelený pohled na specifika investování do bytů. Práce by rovněž měla posloužit jako průvodce základními znalostmi užitečnými při koupi bytu.