Teorie a praxe hodnotového investování - Kocián, Jan; Musílek, Petr, 1965-; Bastin, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce si klade za cíl objasnit principy hodnotového investování, představit investiční přístupy nejznámějších hodnotových investorů a objasnit jejich úspěch, zhodnotit racionalitu následování hodnotové strategie ve světle historicky dosahovaných výsledků, určit zda může fundamentální analýza přispět k dosahování lepších výnosů v rámci hodnotového portfolia a nakonec analyzovat akcii splňující některá z hodnotových kritérií. Na základě historických dat docházím k závěru, že hodnotové investování dlouhodobě přinášelo větší výnosy než trh a než růstové strategie. Fundamentální analýza může stratifikovat hodnotové portfolio a napomoci k dosažení lepších výnosů. Analyzovaná společnost, která se dá považovat za možnou hodnotovou investici, se jeví jako vysoce riziková vzhledem k historii současného managementu a možnosti podvodných transakcí se spřízněnými stranami.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses