Vedení evidence podnikatelské činnosti individuálního podnikatele - Štěrbáková, Dominika; Polák, Martin; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se věnuje problematice vedení evidence hospodářské činnosti individuálního podnikatele. Začátek bakalářské práce je věnován právní úpravě individuálního podnikání v České republice, vymezení základních pojmů a procesu založení volné živnosti. Další text se zabývá samotnou daňovou evidencí a účetnictvím. Konkrétně je popsán jejich obsah a forma, vymezení a oceňování majetku a závazků, způsob evidování jednotlivých složek majetku a závazků a tokových veličin a také povinnosti spojené s koncem zdaňovacího (účetního) období. Práce rovněž upozorňuje na vybrané rozdíly mezi daňovou evidencí a účetnictvím, jejich daňové dopady a možnosti daňové optimalizace. V závěrečné části práce je uveden souhrnný příklad, který slouží jako ukázka praktického využití daňové evidence a účetnictví a prostředek k porovnání dopadu volby evidence činnosti na daňovou povinnost v rámci jednoho zdaňovacího období.
Vedoucí práce: Martin Polák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses