Charakteristika a vybrané aspekty irské památkové péče - Procházka, Filip; Novák, Zdeněk, 1958-; Patočka, Jiří, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Předmětem této práce je analýza vybraných aspektů památkové péče v Irsku. Důraz je kladen na přiblížení legislativního prostředí, institucí, politiky a principů, které Irsko v této oblasti uplatňuje. Zohledněny jsou dále rozdíly mezi veřejným a soukromým sektorem a souvislosti památkové péče s turistickým ruchem v Irsku. Praktickou částí práce je pak porovnání zjištěných poznatků s českým prostředím památkové péče, definování vzájemných rozdílů a jmenování efektivních prvků, které mohou být uplatnitelné v české památkové péči.
Vedoucí práce: Zdeněk Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses