Ekonomie štěstí Jsou zaměstnaní studenti šťastnější? - Rybka, Jan; Stroukal, Dominik, 1987-; Pichaničová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá vlivem zaměstnání, respektive podnikání studentů vysokých škol na území České republiky na jimi reportovaný subjektivní pocit štěstí. Za použití dat z dotazníkového šetření provedeného na jaře roku 2013 byla tato otázka formulována do několika ekonometrických modelů a podrobena analýze. Bylo zjištěno, že faktor práce má pozitivní vliv na pociťované štěstí vysokoškolských studentů, ačkoli na nepřesvědčivé hladině významnosti. Dále je potvrzena nutnost zahrnutí psychologicko-motivačního faktoru přístupu k práci a jsou zjištěny některé statisticky významné determinanty pocitu štěstí u zkoumané skupiny obyvatel, jako spokojený partnerský vztah či uspokojující možnosti využití volného času.
Vedoucí práce: Dominik Stroukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses