Analýza odložené daně podle českých účetních předpisů a IFRS - Čermáková, Bohuslava; Trnka, Michal; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou odložené daně. V teoretické části je vymezena podstata odložené daně. Jsou zde vyjmenovány konkrétní příčiny jejího vzniku, způsob výpočtu a postup zaúčtování. Veškeré kroky výpočtu jsou doplněny názornými příklady. Analytická část se zaměřuje na zkoumání odložené daně v praxi. Snaží se analyzovat vykazování odložené daně v účetních závěrkách konkrétních společností. Hlavními body výzkumu jsou: tituly vedoucí ke vzniku odložené daně, výše odložené daně vykázaná v rozvaze a výkazu zisku a ztráty, její vývoj v čase a důsledky odložené daně na finanční situaci účetních jednotek. Veškeré výsledky výzkumu jednotlivých společností jsou mezi sebou srovnávány. Cílem práce je analyzovat odloženou daň z hlediska českých účetních předpisů a mezinárodních standardů účetního výkaznictví, aby každý čtenář získal jasnou představu o termínu odložená daň.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses