Alternativy evidence individuálního podnikatele a jejich vliv na základ daně - Čechová, Michaela; Trnka, Michal; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem bakalářské práce je komparace evidencí hospodářské činnosti individuálního podnikatele a posouzení jejich vlivu na výši daně z příjmů fyzických osob. První část popisuje možnosti, pro které se může individuální podnikatel rozhodnout. Druhá část je zaměřena na zjištění základu daně a výpočet daně z příjmů fyzických osob s orientací na dílčí základ daně z podnikání a jiné samostatné výdělečné činnosti. Závěrečný příklad zhodnotí, která evidence by byla pro individuálního podnikatele výhodná především z hlediska snížení daňové zátěže; taktéž s přihlédnutím k povinnostem, které podnikající fyzické osobě vzniknou z titulu sociálního a zdravotního pojištění.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses