Regionální analýza Jihočeského kraje - Socioekonomické disparity regionů Tábor, Písek a Strakonice se zaměřením na služby a nezaměstnanost - Balcer, Jan; Silovská, Hana; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
V rámci předkládané bakalářské práce se v teoretickém úvodu budu věnovat teoriím regionálního rozvoje vztahujícím se k tématu konvergence regionů Jihočeského kraje. Na pomezí teoretické a praktické části bude charakterizován Jihočeský kraj a vybrané regiony. V praktické části bude prováděn průzkum vybraných regionů, a to historickou metodou, metodou komparace a formou SWOT analýzy vybraných regionu. Součástí analýzy bude i terénní průzkum pro získání a ověření dat. Práce bude zkoumat regionální disparity zejména z hlediska služeb a nezaměstnanosti (konkrétně školství, zdravotnictví, kultura a cestovní ruch). Důvodem výběru těchto služeb jsou vzájemné vazby s nezaměstnaností v kraji. Cílem práce je stanovení a zhodnocení regionálních disparit jihočeských okresů Písek, Tábor a Strakonice a problémů z nich vycházejících. Závěr bude obsahovat také možný nástin řešení dané problematiky.
Vedoucí práce: Hana Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses