Aktuální problémy čínského bankovnictví v kontextu ekonomického vývoje - Žák, Ondřej; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Zetek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Hlavním tématem této bakalářské práce je současná situace čínského bankovnictví a možná rizika, kterým je v důsledku hospodářského vývoje posledních let vystaveno. Úvodní část stručně popisuje historický vývoj a současnou podobu čínského bankovního sektoru a dává základní představu o hospodářské situaci země. Následuje analýza úvěrů v selhání, jakožto hlavního problému transformace čínského bankovního systému, jejich likvidace a jejich dopady do současnosti. Druhá polovina práce se zabývá aktuálními problémy čínského bankovnictví v kontextu hospodářských opatření, zaměřených na překonání světové finanční krize. Zkoumány jsou zejména úvěry poskytnuté na investice v rámci hospodářské stimulace na výstavbu nemovitostí, zvyšování průmyslových kapacit a investice lokálních vlád, stínové bankovnictví a jeho rostoucí význam v čínském finančním systému. Účelem práce je prozkoumat, jaký je současný stav čínského bankovnictví a i to, zda bychom se měli obávat o jeho stabilitu či nikoliv.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses