Ocenění podniku nkt cables Vrchlabí k.s., člen skupiny NKT - Bitkin, Andrey; Kislingerová, Eva, 1950-; Tridnevka, Oleg; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty podniku nkt cables Vrchlabí k.s., člen skupiny NKT, zhodnocení jeho finanční situaci z různých hledisek a objektivní posouzení perspektivy podniku k datu ocenění 1. května 2013. Práce se skládá ze dvou části. První část se zabývá teoretickou problematikou ocenění podniku. Teoretická část se skládá z prvních devíti kapitol této diplomové práce, které se věnují teoretické problematice ocenění podniku. Praktická část je věnována ocenění konkrétního podniku. Je provedená strategická analýza, která je nezbytná pro prognózování budoucího vývoje podniku. Následně je uvedena finanční analýza, která ukazuje jak na silné stránky podniku, tak i na existenci určitých problémů. V závěrečné části je sestaven finanční plán společnosti a vypočtena hodnota podniku k 1.5.2013 s použitím metody diskontovaného cash flow ve variantě pro věřitele a vlastníky.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses