Ohrožené památky Jihočeského kraje a jejich budoucnost - Sonntágová, Jana (2013)
Předmětem bakalářské práce Ohrožené památky Jihočeského kraje a jejich budoucnost je zmapování současného stavu pěti kulturních nemovitých památek, které jsou zapsány na Seznamu nejohroženějších památek České republiky, společně s vymezením příčin jejich ohrožení a s možností budoucího využití. V práci je také představen systém památkové péče v České republice s jeho správou a obnova památek s různými možnostmi financování.