Formalizační postupy v simulačním modelování - Kubalová, Denisa (2013)
Diplomová práce je zaměřena na současné metody modelování a simulací. V první části práce je uvedena základní charakteristika a rozdělení modelování a simulace, která je následována popisem podnikových procesů a jednotlivých metod, zabývajících se modelováním podnikových procesů. Je zde zároveň nastíněn vztah mezi samotným modelováním a simulací. V praktické části je představen nástroj AnyLogic, který je dále využit pro tvorbu jednotlivých simulací v rámci podnikových procesů