Formalizační postupy v simulačním modelování - Kubalová, Denisa; Voráček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Novák, Michal (2013)
Diplomová práce je zaměřena na současné metody modelování a simulací. V první části práce je uvedena základní charakteristika a rozdělení modelování a simulace, která je následována popisem podnikových procesů a jednotlivých metod, zabývajících se modelováním podnikových procesů. Je zde zároveň nastíněn vztah mezi samotným modelováním a simulací. V praktické části je představen nástroj AnyLogic, který je dále využit pro tvorbu jednotlivých simulací v rámci podnikových procesů
Vedoucí práce: Jan Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: podnikový management; simulační modely; management [obor dipl. práce]; agentové modelování; diskrétní procesy; AnyLogic; diplomové práce; industrial management; simulation models; master's theses