Stanovení hodnoty podniku Pivovar Svijany a.s. - Kováčová, Helena (2013)
Cílem diplomové práce je odhad hodnoty podniku Pivovar Svijany a.s. k 31. 3. 2013. Práce je rozdělena do teoreticko-metodologické a praktické části. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy vztahující se k oceňování podniku a dále strategická a finanční analýza. Následně jsou popsány samotné metody oceňování podniku. Praktická část obsahuje představení společnosti Pivovar Svijany a.s., strategickou analýzu příslušného trhu a finanční analýzu podniku. V dalším kroku je sestaven finanční plán, ze kterého vychází ocenění metodou diskontovaných volných peněžních toků.