Stanovení hodnoty podniku Pivovar Svijany a.s. - Kováčová, Helena; Scholleová, Hana, 1964-; Mackenzie, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je odhad hodnoty podniku Pivovar Svijany a.s. k 31. 3. 2013. Práce je rozdělena do teoreticko-metodologické a praktické části. V první části práce jsou vysvětleny základní pojmy vztahující se k oceňování podniku a dále strategická a finanční analýza. Následně jsou popsány samotné metody oceňování podniku. Praktická část obsahuje představení společnosti Pivovar Svijany a.s., strategickou analýzu příslušného trhu a finanční analýzu podniku. V dalším kroku je sestaven finanční plán, ze kterého vychází ocenění metodou diskontovaných volných peněžních toků.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses