Drogová problematika z hlediska ekonomiky ČR - Exlerová, Aneta (2013)
Předmětem diplomové práce "Drogová problematika z hlediska ekonomiky České republiky" je poskytnout ucelený pohled na drogovou problematiku nejen z hlediska ekonomiky, což je prezentováno měsíčními výdaji studentů středních škol, náklady na výrobu pervitinu, náklady na léčbu toxikomanů, výdaji na celkové spotřebované množství jednotlivých typů ilegálních drog a zachycením obchodu s drogami do národních účtů, ale i z pohledu problematiky populace, v tomto případě populace České republiky, včetně popisu jednotlivých typů ilegálních drog a drogového vývoje v České republice.