Demografické faktory ekonomického růstu - Zajícová, Hana; Sixta, Jaroslav; Šimková, Martina, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato diplomová práce se zabývá ekonomickým růstem, který rozkládá na šest komponent. Cílem je poskytnout informace o působení demografických změn a změn na trhu práce na růst HDP. Demografická komponenta zkoumá význam věkové struktury populace a efekt růstu celkové populace na ekonomický růst. Komponenta trhu práce se zabývá vlivem produktivity práce na odpracovanou hodinu, odpracovanými hodinami na pracovníka, mírou zaměstnanosti a mírou participace na ekonomický růst. První část práce analyzuje komponenty za ČR. Druhá část práce srovnává a hodnotí komponenty ekonomického růstu za vybrané ekonomiky v EU.
Vedoucí práce: Jaroslav Sixta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses