Finanční analýza metalurgického průmyslu ve vybraných evropských státech - Rón, František; Bobek, Michal; Šmídová, Radana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce analyzuje metalurgický průmysl ve vybraných evropských státech -- v České republice, v Polsku, ve Slovenské republice a ve Slovinsku v letech 2006 -- 2010. Dále je provedena srovnávací analýza vybraného zástupce odvětví (U. S. Steel Košice, s.r.o.) se slovenským metalurgickým průmyslem. Zároveň je zkoumáno, zda se na průmyslu podepsala tzv. finanční krize, která vypukla v roce 2007 v USA. Finanční analýza je provedena za pomoci tradičních ukazatelů rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti a také horizontální a vertikální analýzy účetních výkazů. K získání vstupních dat byla použita databáze Amadeus.
Vedoucí práce: Michal Bobek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses