Účetní závěrka vybrané společnosti - Kohoutová, Tereza (2013)
Bakalářská práce se zabývá prováděním uzávěrkových operací a sestavením účetních výkazů v konkrétním podniku. Z hlediska účetnictví je sledovaným rokem rok 2011. Předmětem zájmu jsou operace prováděné na konci účetního období pro správné zobrazení dat za sledované období. Z takto upraveného účetnictví vychází zhotovení kompletní výroční zprávy včetně jednotlivých výkazů. Bakalářská práce se zabývá detailním rozborem dané problematiky. Obsahuje i praktickou část, která sleduje prováděné operace konkrétního podniku. Obsáhlou část tvoří audit výroční zprávy společnosti. Cílem práce je dokázat, že účetní uzávěrka a účetní závěrka v sobě skrývá celý proces účetnictví.