Aspekty kvality nového územního plánu města Hradec Králové a dopady na budoucí rozvoj města - Rak, Tomáš; Šulcová, Irena; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce přináší pohled na připravovaný územní plán, který je důležitým nástrojem managementu rozvoje města. Práce představí ideu návrhu nového územního plánu města Hradec Králové, kterou se nový územní plán snaží navázat na základní principy územního plánování Josefa Gočára. Cílem práce je na základě analýzy připravovaného územního plánu vyhodnotit varianty konceptu a doporučit vhodné návrhy a naopak upozornit na nevhodná řešení pro budoucí rozvoj města Hradec Králové. Formou analýzy SWOT budu porovnávat jednotlivé varianty návrhu. Pro relevantnost dílčích částí návrhu je velmi důležitá míra realizovatelnosti posouzená z pohledu sociálního, ekonomického a zachování příznivého životního prostředí. Fáze vyhodnocení konceptu v procesu tvorby územního plánu je pro vznik kvalitního nástroje managementu rozvoje města důležitá.
Vedoucí práce: Irena Šulcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses