Pražské kluby s elektronickou taneční hudbou jako specifická forma podnikání, jejich branding - Jelínková, Lucie; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Baláková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá brandingem pražských klubů hrajících převážně elektronickou taneční hudbu (ETH), s vlastní produkcí utvářející komplexní dramaturgii. V teoretické části nabízí vymezení vlastního pojmu ETH, vhled do historie, jako i vývoje na české scéně. V praktické části A jsou na základě kvalitativní analýzy (expertních rozhovorů s odborníky z praxe) rozebírány postupy budování značky u tohoto kulturního segmentu, stejně jako fenomény, které významně ovlivňují dobré jméno těchto zařízení. V praktické části B jsou pak základní hypotézy autorky a domněnky vyvozené z expertních rozhovorů, podrobeny kritickému srovnání s výsledky z kvantitativní analýzy (dotazníkového šetření) v podobě názorů široké veřejnosti. Práce podává svědectví o současném stavu (2013) a náladách panujících na pražské taneční scéně.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses