Nástroje pro jednotkové testování v Javě - Pavelka, Jan (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním nástrojů pro jednotkové testování v Javě. Jejím cílem je přiblížit čtenáři testování obecně a představit konkrétní nástroje. V první části se čtenář seznámí s definicemi základních pojmů a problematikou testování a jeho historií. Dále jsou stanoveny požadavky, které by měly nástroje pro jednotkové testování splňovat. Ve druhé části jsou vybrány dva v současnosti nejpopulárnější nástroje pro tuto oblast, konkrétně JUnit a TestNG. Je u nich zkoumáno, zda splňují požadavky stanovené v první části. V závěru této části jsou pak výsledky zkoumání porovnány a je zhodnoceno, který nástroj vyhovuje stanoveným kritériím více.