Nástroje pro jednotkové testování v Javě - Pavelka, Jan; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Žid, Norbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním nástrojů pro jednotkové testování v Javě. Jejím cílem je přiblížit čtenáři testování obecně a představit konkrétní nástroje. V první části se čtenář seznámí s definicemi základních pojmů a problematikou testování a jeho historií. Dále jsou stanoveny požadavky, které by měly nástroje pro jednotkové testování splňovat. Ve druhé části jsou vybrány dva v současnosti nejpopulárnější nástroje pro tuto oblast, konkrétně JUnit a TestNG. Je u nich zkoumáno, zda splňují požadavky stanovené v první části. V závěru této části jsou pak výsledky zkoumání porovnány a je zhodnoceno, který nástroj vyhovuje stanoveným kritériím více.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses