Finanční a strategická analýza podniku Diama s.r.o - Smolka, Vladimír (2013)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční a strategickou analýzu společnosti Diama s.r.o. Rozbor je proveden za roky 2008 až 2012. Práce je členěna do dvou částí. První část je teoretická a popisuje použité metody finanční a strategické analýzy. V druhé části, aplikační, je provedena samotná finanční a strategická analýza podniku vycházející z poznatků uvedených v části teoretické. V závěru práce jsou interpretovány výsledky předchozího zkoumání a posouzena budoucí perspektiva společnosti.