Cizinci v České republice po roce 1990 - Ceplová, Lucie; Langhamrová, Jitka, 1958-; Kačerová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Populační vývoj České republiky po roce 1990 se přibližuje demografickým chováním populacím vyspělých evropských zemí. Cílem práce bude popsat, jak se vyvíjel po roce 1990 počet i podíl cizinců z různých pohledů. V první části práce jsem se věnovala vymezení základních pojmů, které se cizinců týkají. Druhá část práce představuje samostatnou demografickou analýzu, která sleduje základní demografické charakteristiky cizinců, strukturu cizinců podle státního občanství a v neposlední řadě zaměstnanost cizinců. Data jsou čerpána především z Českého statistického úřadu a posléze zpracována od roku 1990 až po současnost. Dále jsem v části práce podrobněji popsala proces integrace cizinců do společnosti a problémy, které s integrací cizinců souvisí. Poslední část analýzy věnuje pozornost demografickým událostem cizinců. Práci jsem doplnila o seznam grafů, seznam zdrojů a použité literatury.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses