Srovnání vybraných parametrů pražského a vídeňského letiště - Kubecová, Lenka; Mervart, Michal, 1977-; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce je zaměřená na leteckou dopravu. V první části této práce jsou především obecné informace o letecké dopravě, o její historii, vývoji a také jsou zmíněny důležité mezinárodní organizace týkající se letectví. Na úvodní text navazují informace o tom, jak letecká doprava ovlivňuje naše zdraví nebo životní prostředí. V této práci je stěžejní Letiště Václava Havla v Praze, které je srovnáváno s letištěm Vienna International Airport. Již teoretická část se postupně zaměřuje na srovnání těchto letišť z pohledu počtu cestujících, dopravy na letiště, parkování a služby. V druhé části práce je hlavním smyslem zjistit, které letiště je za daných podmínek pro cestujícího výhodnější. Ke srovnávání slouží ceny letenek z vybraného internetového portálu. Závěrem je potom celkové zhodnocení nejen cen letenek, ale i veškerých služeb, které daná letiště nabízí.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses