Informace, znalosti a komunikace jako systémové nástroje rozvoje evropského společenství - Bouša, Petr (2013)
Tato práce pojednává o významu informací, znalostí a komunikace jako systémových nástrojů rozvoje evropského společenství. Cílem práce je systematický pohled na danou problematiku. Práce se zabývá možnostmi využití systémových nástrojů z pohledu organizací a občanů. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. V první části práce jsou vymezeny základní definice a pojmy (informace, znalosti a komunikace). Druhá část práce se věnuje stručnému vývoji evropského společenství. Třetí část práce je převážně zaměřena na způsoby předávání informací, komunikační kanály a nejmodernější způsoby komunikace. V závěru práce je navrženo doporučení k zlepšení využití systémových nástrojů EU v současné společnosti.