Vliv internetu na společnost problematika vzdělávání - Hurych, Jan (2013)
Cílem práce je kritické zhodnocení vlivů, které má internet na vzdělávání v dnešní informační společnosti. V první části práce se zaměříme na definici důležitých pojmů, které nás budou provázet zbytkem práce. V další části zjistíme, jak probíhalo vzdělávání v dobách minulých, a navážeme historií internetu. Určíme některé technologie a prostředky, které vzdělávající lidé mohou během studia využít. V klíčové části práce rozebereme metodou SWOT vlivy internetu na vzdělávání v informační společnosti. V závěru se zamyslíme nad výsledky analýzy podpořené výzkumem a pokusíme se o doporučení pro vzdělávací systém a jeho instituce.