Výroční zpráva nadačního fondu (Kapka naděje) - Kudláčková, Kristýna (2013)
Cílem této práce je analýza výroční zprávy nadačního fondu. Teoretická část stručně vymezuje neziskový sektor v České republice a podrobněji charakterizuje nestátní neziskovou organizaci typu nadační fond. Hlavní pozornost je však věnována významu a funkci výroční zprávy této právní formy. V praktické části jsou získané poznatky aplikovány na konkrétní nadační fond, kterým je Nadační fond Kapka naděje. Práce je zakončena celkovým zhodnocením kvality a transparentnosti výroční zprávy Nadačního fondu Kapka naděje za rok 2011.