Externí komunikace OSA a vliv na jeho mediální obraz u české veřejnosti - Hála, Dalibor (2013)
Tato práce se zabývá mediálním obrazem Ochranného svazu autorského pro práva k dílům hudebním, o. s. -- OSA. Rozebírá nástroje public relations (PR), které OSA pro svou externí komunikaci používá, a hodnotí jejich vliv na vnímání této organizace. Rozborem dotazníku v první praktické části popisuje nedostatečnou informovanost veřejnosti o aktivitách OSA a vnímání celé problematiky autorských práv veřejností. V druhé praktické části srovnává PR aktivity OSA s jeho zahraničními protějšky z Německa (GEMA) a Francie (SACEM). V závěru přisuzuje mediální obraz OSA z části jeho PR aktivitám a z části historickému vývoji fungování OSA v letech po sametové revoluci.