Externí komunikace OSA a vliv na jeho mediální obraz u české veřejnosti - Hála, Dalibor; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Mikšovská, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá mediálním obrazem Ochranného svazu autorského pro práva k dílům hudebním, o. s. -- OSA. Rozebírá nástroje public relations (PR), které OSA pro svou externí komunikaci používá, a hodnotí jejich vliv na vnímání této organizace. Rozborem dotazníku v první praktické části popisuje nedostatečnou informovanost veřejnosti o aktivitách OSA a vnímání celé problematiky autorských práv veřejností. V druhé praktické části srovnává PR aktivity OSA s jeho zahraničními protějšky z Německa (GEMA) a Francie (SACEM). V závěru přisuzuje mediální obraz OSA z části jeho PR aktivitám a z části historickému vývoji fungování OSA v letech po sametové revoluci.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses