Metodologický rozpor mezi hayekovskou a misesovskou linií Rakouské školy - Pejpal, Petr; Pavlík, Ján, 1956-; Matějka, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce pojednává o porovnání metodologie Ludwiga Misese a Friedricha Augusta Hayeka, z hlediska jejich společných a odlišných prvků v rámci metodologické tradice Carla Mengera, spojujícího základ Rakouské ekonomické školy, a zásadního rozporu metodologií obou představitelů, který se nachází v jejich epistemologickém základu.
Vedoucí práce: Ján Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses