Analýza faktorů determinující počet trestných činů týkajících se sprejerství - Zemanová, Martina; Chytilová, Helena; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je ověřit vliv vybraných proměnných na počet spáchaných trestných činů týkajících se sprejerství. Mezi vysvětlujícími proměnnými figuruje například míra objasnění či počet trestných činů výtržnictví, který má ukázat, zdali sprejerství a výtržnictví můžeme označit za komplementy. Regresní analýza je provedena na měsíční časové řadě z období od července 2001 do konce roku 2012. Na základě výsledků se ukazuje, že s růstem počtu spáchaných trestných činů výtržnictví roste i tvorba graffiti. Výtržnictví a sprejerství tak doopravdy můžeme označit za komplementy. Naopak míra objasnění neprokazuje statisticky významný vliv. Zajímavé zjištění také nastává u proměnné právní úprava. Na snížení maximální délky trestu sprejeři zareagovali poklesem své činnosti.
Vedoucí práce: Helena Chytilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses